Clarinets on Stage 2020 > The Academy

Deze klarinetstage op 8, 9, 10 en 11 april 2020 richt zich op leerlingen van het Deeltijds KunstOnderwijs (DKO). Er wordt gewerkt in 3 groepen: Beginners, Gevorderden en Ver gevorderden.

Telkens (per niveau) wordt met de deelnemers een klarinettenensemble samengesteld dat onder leiding staat van docenten DKO. Naast deze vorm van samenspel wordt aan de deelnemers ook de mogelijkheid geboden om in kleinere groepjes (duo, trio, kwartet, kwintet) aan kamermuziek te doen. Daarenboven kunnen geïnteresseerden inschrijven voor een individuele les.

De verst gevorderden kunnen zelfs opteren om een individuele les of een masterclass te volgen bij de docenten die instaan voor de lessen aan conservatorium studenten (zie pagina masterclasses).

Je vindt de nodige informatie en de bijhorende kostprijs op de pagina “INSCHRIJVINGEN ACADEMY”

Peace Village Messines - Nieuwkerkestraat 9a B-8957 Mesen

De stage gaat door in het prachtige Peace Village in Mesen. Daar wordt verbleven en gewerkt.

Peace Village Peace Village Peace Village

De slothappening van Clarinets on Stage op 11 april 2020 gaat door in het Koninklijk Conservatorium Gent.

Op de slotdag wordt de volledige groep per bus verplaatst naar het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. Daar wordt nog even gerepeteerd en volgen de diverse concerten tijdens een happening.

Tot slot wordt een selectie uitgevoerd van Carmina Burana van Carl Orff in een bewerking voor solisten, koor (Gents Madrigaalkoor) en clarinetchoir. Speciaal voor CLARINETS ON STAGE werd een bewerking gemaakt zodat ALLE deelnemers (van jong tot oud) kunnen participeren in de uitvoering. Het geheel zal onder leiding staan van Johan Duijck (dirigent van het Madrigaalkoor én voormalig dirigent van het koor van het prestigieuze SINT MARTENS IN THE FIELDS/Londen). Geen nood : Johan is dé ideale persoon om dit spektakel met jullie te leiden!

Conservatorium Gent - Hoogpoort 64 B-9000 Gent

Conservatorium Gent

We brengen op het slotevent van Clarinets on Stage 2020 samen met het Gents Madrigaal koor een uitvoering van Carmina Burana van Carl Orff. Het geheel zal onder leiding staan van Johan Duijck (dirigent van het Madrigaalkoor én voormalig dirigent van het koor van het prestigieuze SINT MARTENS IN THE FIELDS/Londen). Geen nood : Johan is dé ideale persoon om dit spektakel met jullie te leiden!

Gents Madrigaalkoor

Gents Madrigaalkoor

Docenten Clarinets on Stage 2020

Philippe Berrod Thon Brooks Nobuo Caroline Hartig Ricardo Morales Charles Neidich Calogero Palermo Eddy Vanoosthuyse Anne Boeykens Stefano Cardo Freddy Arteel Zhen Sun

KatrijnAper Freya Bovijn Bernard Buyse Tom Collier Kevin Casteleyn Bart Lagacie Yves Pieters Evelyn Raes Severine SierensJohan Verhelst